NIEUWS 

🎉 Wereldwinkel Oss zoekt enthousiaste vrijwilligers! 🌍

Wij zijn op zoek naar gedreven mensen die ons team willen versterken in de volgende functies:

1. **PR en Communicatie (voornamelijk digitaal)**
Heb jij een passie voor communicatie. Help ons om onze boodschap digitaal te verspreiden!
2. **Secretaris van het bestuur**
Ben jij organisatorisch sterk en hou je van administratie? Sluit je aan als secretaris en ondersteun ons bestuur!
3. **Begeleiding, coaching, aansturing, scholing vrijwilligers**
Heb je ervaring in HR? Wij zoeken iemand die onze vrijwilligers kan begeleiden en coachen.
4. **Ondersteuning administratie**
Heb jij oog voor detail en houd je van ordenen? Help ons met de administratieve taken.

Kom jij ons team versterken en bijdragen aan eerlijke handel? Stuur een  mail naar Info@wereldwinkeloss.nl.

Samen maken we een verschil! 💪

Nieuwe tassen

De nieuwe collectie Hi-Di-Hi tassen zijn binnen. Deze mooie tassen zijn gemaakt van veganistisch leer.

Hi-Di-Hi is een Nederlands, duurzaam en kleurrijk  tassenmerk.

Het werd opgericht door de Nederlandse ontwerper Sylvia Krens in 2006, nadat haar 5-jarige haar vroeg om een rugzak voor hem te maken met een capuchon eraan, zodat hij een superheld kon zijn. Deze tas fleurde meteen het straatbeeld op! Na een paar exemplaren voor vrienden had de ’tassenkoorts’ toegeslagen en was een merk geboren. Dit betekent dat de productie vanaf dag 1 eerlijk is geweest. Van ontwerpstudio tot fabriek tot rechtstreekse verkoop. Dit is erg belangrijk omdat Hi-di-hi zich volledig inzet om eerlijke producten te leveren voor eerlijke prijzen. We zorgen ervoor dat onze medewerkers geschoold zijn en naar westerse maatstaven werken: een 40-urige werkweek voor een eerlijk salaris in een veilige omgeving en met een ziektekostenverzekering. Maar… hoezeer we ook denken te kunnen bijdragen aan betere omstandigheden aan de andere kant van de wereld, dat kan niet zonder de vooruitstrevende ideeën en liefdevolle zorg van de managers zelf. “In onze fabriek werkt of gaat niemand met een lege maag naar huis!”

We streven er ook naar om zo groen mogelijk te zijn. Al onze materialen worden door onszelf geproduceerd, zodat we ervoor kunnen zorgen dat er geen verontreinigende stoffen of gifstoffen bij betrokken zijn. Omdat we geloven in duurzaamheid, produceren we onze tassen op bestelling, waardoor we ongewenste voorraden en grote hoeveelheden afval vermijden.

Sjaal met verhaal

Jij een mooie sjaal, zij een beter leven. Wij maken plaids, beachbags, sieraden, viltproducten, sleutelhangers en meer. Met als doel het creëren van werk voor vrouwen in Nepal & Thailand. Werk staat voor inkomen en inkomen staat voor een verbetering van kwaliteit van leven voor de vrouw en haar gezin.

Heerlijk warm

Fairtrade en de Wereldwinkel

In samenwerking met de werkgroep van de gemeente en het platform Global Goals in Oss gaan we nieuwe activiteiten ontwikkelen om fairtrade producten onder de aandacht te brengen, zowel bij de jeugd als bij ouderen.

Er zijn steeds meer huishoudens die kiezen voor fairtrade producten. Ieder product heeft een eigen uniek verhaal. Kom langs in onze winkel voor nog veel meer moois!

Cadeaubonnen

Weet u niet precies met welk cadeau u een ander blij maakt, denk dan eens aan onze cadeaubonnen. Er zijn bonnen van €5, €10,.. of een combinatie daarvan.
De bonnen kunnen alleen in Oss ingewisseld worden.