Wereldwinkel Oss - Beleidsplan - Wereldwinkel Oss

Title
Ga naar de inhoud
ANBI gegevens
Naam instelling Wereldwinkel Oss
RSIN 802977169
Vestigingsadres Kruisstraat 20a 5341 HD Oss
Telefoonnummer 0412-626988

Actueel beleidsplan

Inleiding

Wereldwinkel Oss bestrijdt armoede door eerlijke handel. Ze biedt producenten uit arme gebieden in de wereld een afzetmarkt, zodat zij onder goede omstandigheden kunnen werken en kunnen investeren in de toekomst van hun bedrijf en hun familie. Wereldwinkel Oss is lid van de Stichting Wereldwinkels Nederland en bundelt zo haar kracht met de andere Wereldwinkels. Samen vergroten ze de kansen voor onze producenten door Fairtrade in Nederland te laten groeien, via onze winkels en daarbuiten.

 

Activiteiten

Wereldwinkel Oss vergroot de kansen voor producenten, door Fairtrade in Nederland te laten groeien, via de eigen winkel en daarbuiten. Ze onderneemt daarvoor de volgende activiteiten:- verkoop en promotie van Fairtrade cadeaus;- het bevorderen van Fairtrade buiten de Wereldwinkel, d.m.v. acties en campagnes;- bijdragen aan het versterken van de Fairtrade handelsketen, d.m.v. het lidmaatschap van de Stichting Wereldwinkels Nederland.

 

Financiering

In de Osse Wereldwinkel werken alleen maar vrijwilligers. Zij zijn verantwoordelijk voor inkoop, verkoop, management en administratie. Hier staat geen vergoeding tegenover. Alleen daadwerkelijk gemaakte kosten komen voor vergoeding in aanmerking. Wereldwinkel Oss financiert haar activiteiten door middel van de marge op de verkoop van de Fairtrade producten, Verder worden bedrijven in de omgeving soms gevraagd om speciale zaken te sponsoren. Dit kan in natura zijn of in geld.

 

Beheer van het vermogen

Wereldwinkel Oss heeft naast een lopende bankrekening een spaarrekening waar tijdelijk overtollige middelen op gestort worden. Deze worden weer aangewend voor de winkel indien die noodzakelijk is.


Wereldwinkel Oss 2018 / Ontwerp WSP vof
Terug naar de inhoud